Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Міністерство культури на святкування Дня Незалежності витратило 259,6 тис. грн, КМДА — 290 тис. грн.

Такі суми назвали "Українській правді", відповідаючи на інформаційні запити.

У Мінкульті зазначили, що гроші виділили на виступи піаністів, Національного симфонічного оркестру, Українського національного хору їм. Г. Верьовки. Найдорожче обійшлася оплата запрошених колективів — 113,5.

Водночас у міністерстві не зазначили, чи входить до кошторису оплата, зокрема кліпмейкера Алана Бадоєва, хореографа Олени Коляденко, співачок Тіни Кароль та Аліни Паш.

КМДА ж витратила кошти на заходи біля своєї будівлі та покладання квітів до пам'ятника Михайла Грушевського.

В Офісі Зеленського вказали, що Бадоєву та Коляденко з держбюджету кошти не виплачували. Те ж саме сказали в КМДА.

Ні в Кабміні, ні в Офісі президента, ні в Мінфіні, ні в Мінкульті "Українській правді" не відповіли, чи укладали договір із Бадоєвим і Коляденко.

Міноборони, вказує медіа, не змогло розказати, у скільки обійшовся військовий парад-2018, який вирішили не проводити цьогоріч і зекономити.

"Водночас, 2019-го держава виділила на премії для військовослужбовців 371,5 мільйона гривень. Ця сума у 38 разів перевищує торішню, коли на "заохочення" військових дали 9,7 мільйона", — додає УП.

Джерело.

2ogoloshenya