Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Як стало відомо, ще 7 березня група туристів подорожувала біля гори Говерла, однак мандрівники о 10:00 годині ранку розділилися.

Відомо, що хлопець із Києва змінив маршрут руху і пішов у бік гори Вухатий Камінь.

Телефонний зв'язок з туристом був відсутній, повернення додому планувалося 9 березня, однак він не повернувся.

10 березня в 08:00 почали проведення пошуково-рятувальних робіт, до яких було залучено 17 рятувальників на 3 одиниці техніки. Були створені 4 пошукові групи, які обстежили територію в районі гір Вухатий Камінь, Смотрич і Піп Іван, Смотрич, Погорілець.

У неділю, 11 березня, до пошуків було залучено 11 рятувальників. В 11:40 турист був знайдений в районі долини Шешорська. Стан чоловіка задовільний.

Пізно ввечері 27-річного чоловіка перевели в реанімацію. Керівник Верховинського загону рятувальників Василь Кобилюк повідомив:

"Турист з терапевтичного відділення терміново перевели в реанімаційне, температура піднялася. Але все буде добре. Двостороння пневмонія не вирок. Відбомбитися легким бронхітом було б занадто просто після всього пережитого. Завтра понесу Кістки гроші,які надіслали йому друзі, і проведаю хворого. Найстрашніше позаду".

Про подробиці інциденту повідомив Тарас Клим.

"До Шибеного він дороги не знав, бо піднімалися з Дземброні. Дорогу назад турист банально" втратив". А подальші пересування могли би тільки ускладнити питання життя адже за словами Кістки, саме покинутий в долині врятувала йому можливість милуватися цим світом".

Василь Кобилюк, рятувальник з 40-річним стажем, відзвітував в мережі про витрати на пошуки туриста:

"За 2 доби майже 200 людино-годин пошуків, 68 літрів дизпалива, два дні їздили три джипа, було задіяно протягом двох днів 22 рятувальника з 4 підрозділів. І все це за наші з вами гроші - гроші платників податків. Ні одна рятувальна служба світу не дозволила б такі витрати без наявності страхового поліса. Або потім просто виставила б рахунок на пару тисяч євро. Тому ми так бідні. Безкоштовної медицини давно немає, а ось порятунок за рахунок платників податків ".

Джерело          

2ogoloshenya