Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Людство носить обручки вже тисячу років. Пари їх носять, щоб повідомити оточуючим про укладення шлюбу. Цікаві факти про обручку розкажуть про те, кому ми зобов’язані їх появою, якими були найоригінальніші і дорогі кільця в світі. 

1. Носити обручки почали ще в Стародавньому Єгипті. Цю традицію перейняли стародавні греки і римляни. Завдяки їм обручки стали популярними в Європі. У Середньовіччі з’явилося трактування традиції — нібито через безіменний палець проходить «вена любові». При цьому в євреїв прийнято надягати кільце нареченій на вказівний палець.

2. Спочатку люди носили обручки з фамільним гербом. Італійські майстри першими почали інкрустувати в каблучки діаманти.  В середньовіччі вважали, що діамант володіє магічними властивостями і його створили в полум’ї любові. Це дало початок перетворенню кілець — вони стали такими, якими ми знаємо їх сьогодні.

3. На першому офіційному рентгенівському знімку, зробленому фізиком Вільгельмом Конрадом Рентгеном, була відображена рука його дружини з обручкою. Таким незвичайним чином воно увійшло в історію.

4. Найменшу обручку виготовили в 1544 році для майбутньої королеви Шотландії Марії Стюарт, коли їй було 2 роки. Весілля з дофіном Франциском відбулося тільки в 1558 році.

5. Обручки на безіменному пальці носять в багатьох країнах. Однак на рахунок руки бувають розбіжності. На правиці його носять в СНД, Німеччині, Польщі, Індії, Чилі. На лівій — в США, Великобританії, Мексиці, Бразилії.

6. Російська тенісистка Анна Курнікова - володарка найдорожчої обручки в світі. Її подарував в 2004 році співак Енріке Іглесіас. Вона прикрашена рідкісним рожевим діамантом вагою 11 карат. Його вартість — 6 мільйонів доларів США.

7. Обручки у багатьох країнах мають особливе значення. У деяких штатах США закон може забрати у банкрутів всі цінні речі, але не має право відбирати їх обручки.

Джерело.

2ogoloshenya