Зловмисник заманив потерпілу до себе додому, пограбував і намагався зґвалтувати, але дівчинці вдалося вирватися. Після скоєного чоловік певний час переховувався, проте оперативники вирахували його і затримали. За скоєне йому може загрожувати до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 24 березня 2019 року близько 17.00 години в селі Плесна Шепетівського району під приводом розпалювання багаття 28-річний зловмисник заманив 5-класницю до себе додому. Там відібрав у неї 20 гривень та мобільний телефон і намагався зґвалтувати, проте дівчинці вдалося вирватися і втекти. Сам нападник зник у невідомому напрямку.

 

Повернувшись додому, потерпіла все розповіла матері, а та одразу ж звернулась за допомогою в поліцію. На місце невідкладно виїхала слідчо-оперативна група, на пошуки ґвалтівника були зорієнтовані усі наряди Шепетівського відділу поліції. І вже вранці працівники кримінальної поліції розшукали його в тому ж селі — зловмисник переховувався у сіннику.

 

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 152 (закінчений замах на зґвалтування особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди) та ч. 1 ст. 187 (розбій — напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи) Кримінального кодексу України вже скеровано на розгляд суду. Чоловікові може загрожувати до 15 років позбавлення волі.

 

2ogoloshenya