Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Лідер партії «Слуга народу» Дмитро Разумков заявив, що скасування мораторію на продаж сільгоспземель в Україні можливо протягом року.

Про це Разумков сказав у інтерв’ю виданню Страна.uа. Так, відповідаючи на запитання, який термін політсила ставить перед собою для скасування мораторію, він сказав: «Для мене це рік».

«Ринок землі потрібно буде відкривати. Мораторій накладається з року в рік, тому що це вигідно. Потрібно, щоб власники землі могли нею користуватися. З’явиться законодавча база. Хлопці зараз працюють над цим. З одного боку необхідно захистити національні інтереси, а з іншого – власника», – сказав Дмитро Разумков.

Разом з тим він вважає, що на даний час в Україні не найкраща соціально-економічна ситуація для відкриття ринку сільгоспземель, зокрема не проведений їх аудит.

– Ми досі не розуміємо, в чиїх руках і скільки землі. Це стосується і державних земель, – зазначив він.

Заборона на продаж сільгоспземель в Україні діє з 2001 року – тоді вперше Рада ухвалила закон, ввівши обмеження на відчуження земель для власників земельних паїв до ухвалення Земельного кодексу (проте можна передавати паї у спадщину або для державних інтересів). І хоча Земельний кодекс був ухвалений того ж року, він ввів обмеження на продаж та відчуження земель до 2005 року  – відтоді це й назвали мораторієм. З року в рік його подовжують, уже дев’ять разів.

У минулому році Верховна Рада подовжила мораторій до 1 січня 2020 року.

Джерело.

2ogoloshenya