Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

 Аграрії Миколаївської області розпочали збиральну кампанію ранніх зернових, зернобобових культур та ріпаку. 

«Від учора, 11.06  на території області стартувала жнивна кампанія, хоча погодно-кліматичні умови, що спостерігалися в області на минулому тижні, а саме зливові дощі, дещо відтермінували її початок», — йдеться в повідомленні.

За інформацією департаменту агропромислового розвитку ОДА, на Миколаївщині до збирання підлягає майже 833 тис. га ранніх сільськогосподарських культур (+52 тис. га до минулому року), з яких майже 747 тис. га – зернові (+ 7 тис.га).

Зазначається, що для проведення жнив в оптимальні агротехнологічні строки, в області здійснюється певна робота по залученню додаткових зернозбиральних комбайнів з інших регіонів України.

Відомо, що першими, хто прозвітував про старт жнив стала група компаній ТОВ «СП «ПАЕК», в Миколаївському районі. Також, врожай ранніх зернових збирають в Очаківському районі.

Крім того, ряд інших господарств області планують розпочати збиральні роботи вже до кінця тижня.

«Очікується, що при сприятливих агрометеорологічних умовах, сільгосптоваровиробники області масово включаться в збирання ранніх зернових культур та ріпаку в третій декаді червня», — зазначають у відомстві.

Джерело.

 

2ogoloshenya