Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Депутат законодавчих зборів Ленінградської області Володимир Петров звернувся до прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва з пропозицією відродити дореволюційний звернення «пан» в російській армії і силових структурах.

У своєму посланні парламентарій зазначив, що в останні роки ряд силових відомств були реформовані, завдяки чому підвищився рівень довіри населення до поліції, а Міноборони вдалося в короткі терміни зміцнити російську армію, ослаблену в 1990-х роках, і зробити її однією з найсильніших в світі.

Петров нагадав, що в дореволюційний час в російській армії і жандармерії діяло звернення «пан», яке підкреслювало честь і статус службовця, проте після подій 1917 року більшовики «зловмисно відмовилися від традиційного звернення» і замінили його на звернення «товариш», яке діє і по цей день.

«З огляду на це, прошу вас розглянути можливість повернення історичної справедливості в частині відновлення обігу« пан »у всіх силових і інших відомствах, пов'язаних із забезпеченням законності і порядку», - закликав депутат.

У листопаді депутат Держдуми Володимир Сисоєв звернувся до віце-прем'єру Ользі Голодець з пропозицією повернути дореволюційний мовний етикет в шкільну програму з російської мови.

Джерело. 

2ogoloshenya