Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Німецькі дослідники представили аналіз крові для раннього виявлення раку молочної залози.

Як повідомляє DW, докторка Сара Шотт і професор Крістіан Зон відкрили 15 біомаркерів, за якими можна діагностувати хворобу.

“Новий аналіз може вийти на медичний ринок вже цього року, припускають дослідники з німецького Гейдельберга. Тест має діагностувати рак молочної залози майже так само, як і звичайні методи: мамографія (рентген грудей), ультразвукове дослідження або магнітно-резонансна томографія (МРТ)”, - йдеться в повідомленні.

Новий тест не має повністю замінити звичайні діагностичні методи. Швидше за все, він міг би допомогти діагностувати рак молочної залози ще раніше і ще точніше.

В основі нового аналізу крові лежить процедура, яка називається "рідка біопсія" - дослівно "вибірка рідких тканин". Ця процедура не є абсолютно новою. Наприклад, дослідницька група з Великобританії, Данії, Польщі, Нідерландів та Іспанії опублікувала дослідження у листопаді торік, у якому представила безліч можливостей скрінінгу раку через аналіз крові. Вони вже були здатні ідентифікувати до восьми видів раку за допомогою рідкої біопсії - хоча сам відсоток виявлень хвороби був невисокий.

Наприклад, лише кожен третій випадок раку молочної залози ідентифікували за цією процедурою. У порівнянні з мамографією цей метод програє. Мамографія має коефіцієнт виявлення близько 78 відсотків. Гейдельберзьким дослідникам вдалося доопрацювати рідку біопсію спеціально для виявлення раку молочної залози і досягти чутливості діагностики до 75 відсотків.

Лікарі зосередилися на п'ятнадцятьох конкретних біомаркерах в крові. Це сигнальні речовини клітин пухлини, які розповсюджуються в крові. Для дослідження достатньо кількох мілілітрів крові. Таким чином, тест можна зробити як частину регулярного аналізу крові у сімейного лікаря.

Тест може бути особливо корисним для жінок у віці до 50 років, яких вважають групою ризику, оскільки їхні матері або бабусі мали рак молочної залози. Тут ймовірність коефіцієнту виявлення навіть збільшується до 80-90 відсотків.

Рак молочної залози є найбільш поширеним різновидом раку у жінок у промислово розвинених країнах - близько 30 відсотків усіх випадків цієї хвороби. Якщо пухлину виявити на ранній стадії, шанс виживання пацієнтки зростає до 95 відсотків.

Джерело. 

2ogoloshenya