Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Контрабандисти перевозили 1,5 тонни гашишу.

У Литві поліцейські затримали рекордну партію наркотиків, яку контрабандою везли з Марокко до Росії.

Генеральний комісар Литви Лінас Пярнавас розповів, що правоохоронці затримали близько 1,5 тонн гашишу. Торговці заплатили за вантаж 1,5 млн євро. У Литві таку кількість наркотиків можна було б продати на "чорному ринку" за 20 млн євро, в Росії вони коштували б ще дорожче.

Контрабанда була захована в підлозі напівпричепа тягача Iveco з мінеральною водою. Затримано трьох підозрюваних – двох литовців і одного громадянина Білорусі. Один з них – керівник однієї з великих логістичних компаній Литви. Саме на тягачах цієї компанії везли наркотики.

Поліція не виключає, що затриманих може бути більше. Литовським правоохоронцям вдалося напасти на слід міжнародного угруповання і зламати його плани.

Нагадаємо, 1 лютого поліція в столиці Кабо-Верде Праї заарештувала 11 російських моряків і вилучила 9,5 тонн кокаїну на їхньому кораблі. Ця знахідка з наркотиками стала найбільшою в історії країни. Корабель прямував з Південної Америки в марокканський Танжер. У порту Прая корабель опинився з юридичних причин після смерті члена екіпажу, розповіли місцеві поліцейські. Причина смерті поки невідома.

Затримання російських моряків стало приводом для численних жартів, а також цілого флешмобу. Користувачі пригадали скандал річної давності, коли 12 валіз з нібито кокаїном (всього 400 кілограмів) доставили в Росію з Аргентини дипломатичним літаком, на якому в різний час літали прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв і глава МЗС РФ Сергій Лавров.

Джерело. 

2ogoloshenya