Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Об'єкт Ultima Thule розташований на відстані 6,5 млрд км від Землі. Це - найвіддаленіший від планети астероїд.

Знімок астероїда 2014 MU69 зробив космічний апарат New Horizons за допомогою ширококутної камери. Астероїд за формою нагадує сніговика. На знімку видно не тільки великий кратер. Його діаметр близько 7 км. Космічне тіло має неоднорідну структуру.

"Наступного місяця апарат зробить зображення астероїда з кращим дозволом і кольором. Знімки допоможуть розгадати багато загадок Ultima Thule. Немає сумнівів, що дві половини Ultima Thule мають різний геологічне походження", - каже керівник місії New Horizons Алан Стерн.

 ÐÑÑ‚ероїд 2014 MU69 за формою нагадує сніговика

Астероїд 2014 MU69 за формою нагадує сніговика

Нові знімки надійдуть на Землю у лютому. Причина такого довгого передавання даних - велика відстань між планетою і космічним тілом. На цій відстані кожен біт цифрових даних, що відправляються у вигляді радіохвиль, рухається більше 6 год.

Джерело. 

2ogoloshenya