Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Найвища частка наркотичних речовин зафіксована біля Вестмінстера.

Кокаїн, споживаний лондонцями, забруднює Темзу і завдає серйозної шкоди навколишньому середовищу, йдеться в дослідженні Королівського коледжу Лондона (King's College), результати якого були опубліковані газетою The Sun.

Вчені провели заміри води у каналізаційних стоків, що входять в річку, і підрахували, що рівень наркотичних речовин в ній становить більше одного мікрограма на літр неочищених стічних вод. «Це вкрай високий показник, який підтверджує статус Лондона як одного з найбільших центрів споживання кокаїну», - кажуть експерти King's College. На відміну від інших британських міст, де частка кокаїну значно збільшується з приходом вихідних, в столиці затребуваність цієї речовини не залежить від днів тижня. Примітно, що незмінно високу концентрацію білого порошку дослідники відзначають в районі Вестмінстерського палацу, де засідає британський парламент.

Страждає від наркотиків не тільки здоров'я людини, а й природа. Експерти з'ясували, що кокаїн впливає на поведінку річкових вугрів, які демонструють «невластиву їм активність». Вчені з Італії виявили, що навіть 0,02 мг кокаїну на літр досить, щоб привести риб в несамовитість і викликати у них пошкодження м'язів, йдеться в матеріалі The Sun. Таким чином, представники King's College побоюються, що вугри з Темзи знаходяться під загрозою зникнення, оскільки наркотик може відбитися на їх подальшу поведінку, зокрема ускладнити міграцію на 3000 миль через Атлантику для розмноження.

Джерело. 

2ogoloshenya