Результат пошуку зображень за запитом "патріарх і путін фото"

Розумні або просто вміють логічно і самостійно мислити люди - самодостатні, і в цьому їхня біда.

Бидло завжди збирається в стадо і творить свої темні справи, розмиваючи відповідальність, а тому - втрачають страх і роблять найжахливіші злодіяння. Ефект стада вивільняє найтемніші, тварини пристрасті і бажання, які можна задовольнити саме в цьому стані. А потім кожна одиниця стада буде спихивать провину на кого завгодно. Наприклад: «Всі гвалтували дівчат і жінок Польщі та Німеччини (при їх« славному »звільнення) і я ґвалтував. Все ж це робили, при чому тут я? »І так далі. З цього приводу влучно висловився англійський політичний діяч Едмунд Берк: «Все, що потрібно для перемоги зла, це, щоб пристойна людина просто нічого не робив». Але якщо пристойний і розумна людина починає діяти наперекір злісному, тупому стаду, то з ним важко впоратися, а вже тим більше, якщо такі розумні люди зберуться в колектив саме для цієї мети. Вони - розумніші бидла і знайдуть безліч способів, щоб переграти бидло, яке мислить шаблонами і дорожить своєю стадністю. Схоже на те, що всесвітня патріархія православного християнства показала майстер-клас саме такої гри, коли проти брутального тиску обидлевшего, кривавого московського режиму та його прояви - московського патріархату, була поставлена ​​інтелектуальна композиція, яка просто не залишила шансів тим, хто звик вимагати та погрожувати .
Наскільки можна зрозуміти, питання надання автокефалії Україні носив не тільки прикладної, а й принциповий характер. Нагадаємо, в період папства Іоанна Павла 2 (Карла Войтили), католицька церква зробила дуже потужний крок, який важко було очікувати від папського престолу. Папа визнав провину церкви за ті дикі речі, які вона творила в середні століття. Визнав помилки, які властиві всім живим і вказав шлях, яким церква повинна рухатися далі. При цьому, були пом'якшені багато чисто католицькі звичаї, церква стала набагато терпиміше і головне, наскільки Іоанн міг, він підштовхнув церква до того виду, який вона повинна була мати спочатку - терпимою і терплячою. Загалом, в католицькій церкві пішли явні зміни, які повинні її адаптувати до нинішніх реалій.
Під таким кутом зору варто розглядати і той Собор, який провела православна церква, в ці три дні. Українське питання проявив ті внутрішні проблеми, які накопичувалися століттями і зробили церква не сумісної з сучасністю, і що найгірше, склалося ситуація, коли ім'ям православної церкви стали прикриватися жахливі злочини, зокрема - війни і винищення цілих народів. Причому, це відбувається не в 15-му чи 16-му столітті, а прямо зараз, в столітті 21-му. Причому, спекуляція православною вірою генерується з одного місця - з Москви, причому, московські попи настільки загралися в свою попівську геополітику, намагаючись поглинати або підпорядковувати собі інші православні церкви, що цим втрутилися в повноваження Вселенського патріархату.

Та сама ідея «Москва - третій Рим і четвертому - не бути», якраз і є втіленням посягання на повноваження Вселенського патріархату. Підім'явши під себе українську православну церкву, Москва не тільки зробила захоплення спорідненої церкви, але зробила це в обхід Вселенського патріархату, просто поставивши його перед фактом. Як сказав Вселенський патріарх, патріархія не чинить різких рухів в разі порушення її прав помісними церквами, але це не означає, що вона згодна з такими фактами. З цієї причини, всесвітня патріархія підійшла до питання про надання автокефалії фундаментально. Спочатку була викладена суть проблеми, коли на твердих історичних фактах були доведені зловживання Москви і перевищення її повноважень, щодо України. Причому, історичні аспекти проблеми були розкладені настільки чітко і на такому великому історичному проміжку часу, що у учасників не залишилося сумнівів у тому, що Москва надходила, надходить і має намір чинити далі, щодо України, не справедливо. А ось друге питання, яке обговорювалося за цим, полягав у тому, щоб визначити механізми, якими можна відновити справедливість. Тобто, Собор повинен був знову формалізувати повноваження вселенського патріархату для того, щоб зафіксувати факти порушення цих повноважень з боку Москви і друге - визначити повноваження вселенського патріархату в частині надання автокефалії помісної церкви, в даному випадку - української.
В результаті цієї частини Собору було встановлено, що до повноважень вселенської патріархії відноситься безпосереднє надання автокефалії, з попереднім повідомленням усіх інших 14 помісних церков і подальшим роз'яснень причин, через які таке рішення прийнято. Наскільки відомо, візит начальника РПЦ_ФСБ Гундяєва до Вселенського патріарха закінчилося тим, що Гундяєв пообіцяв, що він не дасть згоди на автокефалію. Тобто, він кинув виклик самому Вселенського патріарха, ніж тільки підтвердив зловмисність дій не тільки щодо України, а й щодо православної церкви-матері.

Але цей фінт - калька з поведінки Путіна «вимагати та погрожувати». Загалом уже зрозуміло, що московська патріархія стала такою ж братвою, що і гопники з дитячих корешей Путіна, а може ще й гірше. Але тепер зрозуміло, що їх обіграли куди більш розумні і технічні гравці, яких просто не треба було чіпати і приводити в бойове положення. Все зроблено таким чином, що згода або незгода Москви вже не має ніякого значення. Причому, всесвітня патріархія повернулася до активної грі, і схоже на те, що більше не стане спокійно дивитися на те, як «Гундяєва» перетворюють православ'я в криваву бійню. Таким чином, надання автокефалії української помісної церкви тепер бачиться не як мета Собору, а як інструмент, який буде використаний для приведення православ'я у осудна стан, адекватне сучасності. При такому розкладі у московській патріархії проблеми тільки починаються, і якби вони не чіпали України, нічого б цього не було. Москва заплатить сповна і трупами, і статусом, і територіями, і ще багато чим за те, що влізла в Україні. Тепер вони це починають розуміти, але вже пізно. Розумні люди усвідомили загрозу і починають методично діяти для її нейтралізації. Сезон подарунків для Москви тільки починається. Розумні, думаючі люди почали діяти спільно.

Джерело.

2ogoloshenya