Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Посольство Росії в США опублікувало заяву у відповідь на заклик Сполучених Штатів припинити зупиняти українські судна в Азовському морі.

На думку дипломатів, зупинки українських судів росіянами цілком законні.«Держдеп в особі офіційного представника Хізер Науерт перейнявся легітимними зупинками для перевірок суден в Азовському морі. Зупинками. Чи не арешт, не затримання. Примітно, що з "сотень» кораблів не названо жодного (це важливо для розуміння політики подвійних стандартів). Держдеп свідомо пішов від цього. Адже тут замовчують факти українського піратства. Наприклад, захоплення траулера «Норд» українськими прикордонниками 25 березня в Азовському морі разом з командою, що складається з кримських рибалок, які не визнають себе українськими громадянами », - йдеться в повідомленні.

Також російські дипломати звинуватили українських правоохоронців у затриманні російського танкера «Механік Погодін», який зайшов в порт Херсона 10 серпня. А Сполученим Штатам нагадали про справу Марії Бутини, яка знаходиться під вартою в США, її підозрюють у незаконному лобізмі.«Закликаємо американців припинити заступатися за підопічних, які безчинствують в Азовському морі, почати предметний діалог з проблеми російських громадян в американських в'язницях», - заявили в дипломатичній службі.В середині травня, після завершення будівництва автомобільної частини Керченського мосту, Росія, за повідомленнями, перемістила морські судна, включаючи військові кораблі Каспійської флотилії до Азовського моря. Москва при цьому посилалася на необхідність посилення безпеки навколо стратегічного об'єкту.З тих пір Росія затримала понад 148 українських та іноземних торгових кораблів і допитувала членів екіпажів і інших людей, які знаходилися на таких судах.

Джерело.

2ogoloshenya