Блінкен провів зустріч із Свириденко та Єрмаком у Вашингтоні (ФОТО)

Українську сторону представляли перша віцепрем'єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко, Надзвичайний і Повноважний Посол України у США Оксана Маркарова, заступниця міністра юстиції Ірина Мудра, радники керівника Офісу Президента Дарія Зарівна та Владислав Власюк.

Про це інформують в пересслужбі ОП.

У зустрічі також взяли участь: виконувачка обов'язків першого заступника державного секретаря США, заступниця державного секретаря з політичних питань Вікторія Нуланд, заступник помічника державного секретаря США з питань Європи та Євразії Кріс Сміт та інші представники Держдепартаменту.

Блінкен провів зустріч із Свириденко та Єрмаком у Вашингтоні (ФОТО)

Зазначається, що керівник ОП поінформував Блінкена про ситуацію на фронті та пріоритетні потреби сил оборони України. Окремо було наголошено на важливості надання засобів протиповітряної оборони.

Також наголошувалося на важливості якнайшвидшого укладення двосторонньої угоди між Україною та США про безпекові гарантії на виконання Спільної декларації G7 про підтримку нашої країни.

Під час зустрічі сторони обговорили посилення санкційного тиску на країну-агресора та вироблення механізму спрямування заморожених російських активів на відбудову України.

2ogoloshenya