Як досвідчені перекупники визначають стан мотору авто по вихлопній трубі

Чим би людина не займалася, з роками приходить досвід, а разом з ним і майстерність. Стосується це і торгових операцій з автомобілями. Так, наприклад, перекупники з легкістю визначають загальний стан силового агрегату, просто подивившись на вихлопну трубу машини. Зробити так може будь-яка людина, якщо буде знати, на які саме нюанси потрібно звертати увагу.

Чимало проблем силового агрегату автомобіля можна виявити і без серйозної діагностики, яка проводиться з використанням спеціальних інструментів і обладнання. Звичайно ж, оцінка на око не дасть автомобілісту точного і незаперечного висновку, однак вона дозволить з певною часткою ймовірності визначити наявність комплексу тих чи інших проблем і несправностей з мотором. Саме так роблять перекупники вже при першому знайомстві з машиною клієнта. Для того, щоб "все стало зрозуміло", найчастіше достатньо просто завести двигун і подивитися на вихлопну трубу.

  1. Сизий дим

Як досвідчені перекупники визначають стан мотору авто по вихлопній трубі

 Якщо з автомобіля валить щільний сизий дим, то з його мотором однозначно є проблеми. Подібне вказує на наявність проблем з вентиляцією картерних газів або на сильний знос маслоз'ємних ковпачків. У запущених випадках, проблема може полягає в зносі стінок циліндрів. У будь-якому випадку, наявність сизого диму - це вже привід для проведення глибокої автомобільної діагностики.

  1. Білий дим

Як досвідчені перекупники визначають стан мотору авто по вихлопній трубі

З вихлопної труби йде їдкий білий дим? Якщо так, то справи однозначно погані. Подібна поведінка швидше за все вказує на те, що у машини є надзвичайно серйозні проблеми з антифризом. Найчастіше білий дим з'являється при попаданні останнього в камеру згоряння двигуна. Рано чи пізно це призведе до поломки двигуна і серйозного ремонту.

  1. Чорний нагар

Як досвідчені перекупники визначають стан мотору авто по вихлопній трубі

Ще один важливий момент, на який звертає увагу більшість агентів - наявність нагару в вихлопній трубі. Якщо він накопичується у великій кількості, то це означає, що у силового агрегату автомобіля є проблеми зі споживанням пального. Швидше за все, двигун поглинає його більше, ніж потрібно, і неправильно спалює. А це вже привід для проведення серйозної, повномасштабної діагностики.

  1. Чорний конденсат

Як досвідчені перекупники визначають стан мотору авто по вихлопній трубі

Останнє за списком, але аж ніяк не за значенням на що звертають увагу агенти з купівлі та продажу автомобілів - це наявність конденсату в глушнику. Якщо на глушнику автомобіля є щось на зразок мокрого нагару, то справи погані. Швидше за все - це конденсат чорного кольору. Коли він випливає з вихлопної труби при пуску двигуна - нічого страшного не відбувається. Проблеми з мотором є в тому випадку, якщо чорний конденсат накопичується на виході з глушника навіть тоді, коли автомобіль не працює. Швидше за все, у такої машини є серйозні проблеми зі споживанням масла.

За матеріалами: "Dexpens".

2ogoloshenya