Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Сполучені Штати з початку пандемії коронавірусу виділили Україні 14,5 млн дол. у вигляді медичної та гуманітарної допомоги.

Про це повідомила в п'ятницю пресслужба Держдепартаменту США.

"Україна: загальна сума допомоги в розмірі 14,5 млн. дол. США включає в себе 12,1 млн дол. США у вигляді медичної допомоги та гуманітарної допомоги IDA (через Агентство США з міжнародного розвитку - ред.), що поліпшить можливості місцевих установ охорони здоров'я в наданні допомоги хворим і боротьбі з подальшим поширенням COVID-19", - йдеться в повідомленні.

Як зазначено, ці кошти також допоможуть пом'якшити вторинні наслідки, такі як втрата засобів до існування і нестача громадських послуг для вразливих груп населення, включаючи громади, на які вплинув конфлікт, на сході України.

"Вона також включає 2,4 млн дол. США у вигляді гуманітарної допомоги MRA для підтримки вразливих груп населення під час пандемії", - додали в Держдепі.

За останні 20 років Сполучені Штати, як зазначено, інвестували майже 5 мільярдів доларів на допомогу Україні, в тому числі близько 362 мільйонів доларів на охорону здоров'я.

Джерело.

2ogoloshenya