Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

45-ріна Пеніна Бахаті Кітсао, мешканка кенійського села Мвакурінге, що на півдні країни, у червні 2019 року втратила чоловіка й після цього стала самотужки виховувати вісьмох дітей. Найстаршому з них 28 років, наймолодшому — п’ять місяців.

Після спалаху коронавірусу в країні сім’я залишилася без джерел доходів — сама Кітсао та одна з її доньок мали непостійні підробітки, які після введення карантину стали неможливими. Час від часу сусіди й доброзичливці дарували жінці їжу та гроші, але часто сім’ї доводилося лягати спати голодною.

В інтерв’ю кенійському виданню TUKO Кітсао розповіла: плач голодних дітей був таким нестерпним, що їй довелося вигадати план.

«Я двічі варила каміння, сподіваючись, що діти підуть спати й перестануть плакати від голоду», — говорить вона.

Утім незабаром один із них дізнався про витівку матері.

«Днями, коли я варила каміння для дітей, вони прокинулися посеред ночі з плачем. Один із них сказав мені, що я брехала їм, що готую, а насправді просто варю каміння», — сказала Кітсао.

Жінка повідомила журналісту TUKO, що звернулася до губернатора округу Момбаса, куди входить і її рідне село, з проханням про допомогу. Після повідомлень про жінку в кенійських ЗМІ небайдужі люди почали надсилати сім’ї Кітсао допомогу — від їжі до грошей. Вона пізніше розповіла TUKO, що вперше змогла забезпечити своїх дітей триразовим харчуванням.

«Я невимовно вражена. Я не вірила, що кенійці можуть бути такими турботливими, коли мені з усієї країни почали телефонувати й питати, як можна допомогти», — говорить Кітсао.

Один із сусідів допоміг їй придбати телефон і навчив ним користуватися, а також відкрити рахунок у банку, куди небайдужі надсилають пожертви.

За останніми даними, в Кенії — державі на південному сході Африки — зафіксовано 395 випадків інфікування коронавірусом і 17 смертей. Після початку епідемії кенійська влада ввела карантинні обмеження, зокрема заборону пересування між містами, через що багато людей, як-от Кітсао, втратили підзаробіток чи роботу.

Джерело.

 

2ogoloshenya