Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Президент США Дональд Трамп запровадив у суботу режим "масштабного лиха" (major disaster) у Вайомінгу, передає телеканал Fox News.

Вайомінг став останнім з 50 американських штатів, де діє цей стан. За словами заступника прес-секретаря президента Джадда Діра, вперше в історії країни "масштабне лихо" оголошено на всій території.

Телеканал зазначає, що губернатор Вайомінгу Марк Гордон офіційно звернувся до Трампа з проханням про введення режиму в штаті в четвер. На той момент там було зафіксовано понад 200 випадків зараження коронавірусом.

"Не дивлячись на те, що Вайомінг не дійшов до таких жахливих ситуацій, як в деяких штатах, цей захід допоможе нам підготуватися і мобілізувати ресурси, коли вони нам будуть потрібні", – казав Гордон.

За даними CNBC, режим "масштабного лиха" поширюється і на неінкорпоровані території, де діє американська Конституція і затверджений Конгресом місцевий уряд: Віргінські острови США, Саверні Маріанські острови, острів Гуам і Пуерто-Ріко. Єдина територія, яка не потрапила під дію стану – Американське Самоа.

Режим "масштабного лиха" по всій країні Трамп оголосив після того, як США вийшли на перше місце за кількістю смертей від COVID-19.

За останніми даними, в Сполучених Штатах зафіксовано 20 389 смертей через коронавірусну хворобу. Захворювання виявлено у більш ніж півмільйона американців, понад 31 тис. з них одужали.

Джерело.

2ogoloshenya