Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Кремлівські спецслужби підіслали двох шпигунів під виглядом сантехніків з дипломатичними паспортами.

Спецслужби Швейцарії затримали в місті Давос, де сьогодні відкривається Всесвітній економічний форум, двох російських шпигунів, які готували замах.

Про це 20 січня повідомило швейцарське видання Tages-Anzeiger.

Ймовірною ціллю замаху був генеральний директор інвестиційного фонду Hermitage Capital Білл Браудер, який повідомив про це на своїй сторінці в Twitter.

"Швейцарські служби безпеки запобігли в Давосі ймовірно спрямованій проти мене шпигунській операції Росії", – написав Браудер.

Пізніше в інтерв'ю він розповів про затримання "двох російських оперативників, які прикидалися сантехниками". Коли їх розсекретили, вони представили свої дипломатичні паспорти й покинули країну.

Браудер не знає, чому саме на нього готували замах, проте він зазначив, що "росіяни активно зазіхають на всіх своїх ворогів у всіх країнах, у них – величезні ресурси".

Варто зазначити, що Білла Браудера називають одним з "особистих ворогів Володимира Путіна", оскільки саме він домігся ухвалення в США так званого закону Магнітського.

Після вбивства юриста фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського 2009 року США ухвалили закон про персональні санкції щодо осіб, відповідальних за порушення прав людини та принципу верховенства права в Росії.

Джерело.

 

2ogoloshenya