Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

У Тегерані та інших іранських містах проходять масові акції протесту з вимогою відставки верховного лідера Ірану аятоли Алі Хаменеї після визнання факту збивання українського літака авіакомпанії МАУ іранськими військовими.

Джерело: Reuters,  публікації очевидців з місця події в Twitter, Інтерфакс-Україна з посиланням на британські ЗМІ 

Деталі: Одна з численних акцій проходить під стінами технологічного університету імені Аміра Кабіра. Присутні там учасники скандували "Відставка головнокомандувача, (Хаменеї - ред.), відставка головнокомандувача", "Смерть брехунам", "Диктатор, члени IRGC (Корпус вартових Ісламської революції), ви наш ІГІЛ!", "Смерть режиму!" ,"Касем Сулеймані - вбивця, Хаменеї - вбивця". 

Проти демонстрантів поліція, яка присутня біля університету Аміра Кабіра, застосувала сльозогінний газ та силу для придушення акції, а також поливала учасників протесту з брандспойтів. 

Також у мережі з'явилося відео, як у відповідь на гасла "Смерть диктатору" силовики застосовують зброю: чути звуки пострілів. 

За повідомленням британських ЗМІ, співробітники іранських сил безпеки кілька годин утримували під вартою британського посла у Тегерані Роберта Макера. Дипломата затримали, коли він фотографував на мобільний телефон учасників акцій протесту проти влади.

За даними агентства Fars, близького до влади Ірану, кількість протестуючих не перевищувала 1000 осіб, учасники акцій протесту у Тегерані скандували гасла проти влади і знищували фотографії іранського генерала Касема Сулеймані, убитого 3 січня під час атаки американського безпілотника.

ДержЗМІ Ірану "Irna" інформації про акції протесту не повідомляє. 

Джерело.

2ogoloshenya