Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Відповідальність за збиття українського пасажирського літака під Тегераном взяло на себе елітне військово-політичне формування Ірану - Корпус вартових ісламської революції.

Про це заявив командувач ВПС і Військово-космічними військами КВІР, бригадний генерал Амір-Алі Хаджизаде, пише іранське інформагентство IRNA.

За словами Хаджизаде, він хотів померти, коли дізнався про катастрофу українського літака, "щоб не бути свідком цієї трагедії".

Також генерал пояснив, що система протидії повітряної оборони Ірану сприйняла пасажирський літак за крилату ракету, а в оператора системи ППО, ракета якої влучила в літак, був несправний зв'язок.

"Він був зобов’язаний зателефонувати і підтвердити ці обставини, і є запис оператора. Але в цих обставинах його система зв'язку була явно порушена. Тож або спрацювала система перешкод, або мережа була зайнята, він ніяк не зміг зв'язатися. У цих умовах у нього була можливість ухвалити рішення протягом 5 секунд. На жаль, він ухвалив невірне рішення, ракета була запущена і влучила в ціль", - розповів Хаджизаде.

Як повідомлялося, офіційний Іран заявив, що ракета "земля-повітря" збила літак МАУ рейсом "Тегеран-Київ", на борту якого загинуло 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. В офіційній заяві йдеться про те, що трагедія сталася через "людський фактор".

Своєю чергою президент Володимир Зеленський сказав, що Україна чекає від Ірану повного визнання провини у збитті літака МАУ, проведенні розслідування та поверненні тіл загиблих.

Джерело.

 

 

2ogoloshenya