Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Президент РФ Володимир Путін розкритикував ухвалену у вересні резолюцію Європейського парламенту, яка засуджує сталінізм і нацизм, а також інші тоталітарні й авторитарні режими.

Висновки авторів документа є "ні на чому реально не заснованою безпардонною брехнею", заявив російський президент на засіданні оргкомітету "Перемога" в середу, 11 грудня, повідомляє DW.

За словами Путіна, схваливши резолюцію, парламентарії "поставили фактично на одну дошку і нацистських агресорів, і Радянський Союз". "Спроби спотворення цієї історичної правди не припиняються. До них підключилися не тільки спадкоємці пособників нацистів, тепер справа дійшла до деяких цілком респектабельних міжнародних інститутів і європейських структур", - зазначив глава РФ.

Нагадуємо, 19 вересня Європарламент закликав Росію не відбілювати і не намагатися приховувати злочини, вчинені радянським режимом. Таку тенденцію Європарламент вважає "небезпечним компонентом інформаційної війни, яка ведеться проти демократичної Європи".

У резолюції, ухваленій з нагоди 80-річчя від початку Другої світової війни, члени Європарламенту також засудили екстремістські і ксенофобські політичні сили й організації в Європі. Вони "спотворюють історичні факти і використовують символіку і риторику характерну для тоталітаризму пропаганди", вважають автори документа.

Європарламент закликав країни ЄС "до ефективної заборони неофашистських і неонацистських груп та інших об'єднань, які звеличують нацизм, фашизм або інші форми тоталітаризму". На думку депутатів, держави Євросоюзу мають сприяти поширенню в рамках освітньої програми знань про "спільну європейську історію. Зокрема, в програми і підручники всіх шкіл в ЄС мають бути включені описи й аналіз наслідків тоталітарних режимів, зазначається в резолюції.

Джерело.

2ogoloshenya