Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Федеральна прокуратура в Нью-Йорку почала розслідування щодо адвоката президента США Дональда Трампа Рудольфа Джуліані за підозрою в порушенні законів про запобігання іноземному впливу на американський уряд.

Про це повідомило в п'ятницю видання The New York Times.

За словами джерел, розслідування стосується діяльності Джуліані в Україні та імовірних спроб домогтися відставки Марі Йованович із посади американського посла в цій країні. Слідчі мають намір встановити, чи порушував Джуліані закони про запобігання іноземному впливу на політичні процеси в США.

За інформацією видання, розслідування стосується справи затриманих у середу Льва Парнаса й Ігоря Фрумана. Прокуратура Південного округу штату Нью-Йорк у четвер пред'явила їм і ще двом особам обвинувачення, зокрема в порушеннях, що стосуються лобістської діяльності. Парнаса і Фруман підозрюють у спробах домогтися відставки Йованович в інтересах українського чиновника. Його ім'я не розголошується.

Американське агентство Associated Press раніше повідомило, що Парнас і Фруман за завданням Джуліані домагалися початку розслідування на Україні щодо колишнього віцепрезидента США Джозефа Байдена і його сина.

Джерело.

2ogoloshenya