Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

За даними NYT, оперативники секретної групи 29155 діють як мінімум протягом останніх десяти років.

Надсекретний підрозділ російської розвідки проводить дестабілізуючі операції на Заході. Про це повідомляє The New York Times.

Як повідомляє видання, спочатку була спроба дестабілізації в Молдові, потім дві спроби вбивства торговця зброєю в Болгарії, після - спроба державного перевороту в Чорногорії, і нарешті в минулому році - отруєння Скрипалів у Великобританії.

Західні спецслужби прийшли до висновку, що всі ці спецоперації є частиною скоординованої і триваючої кампанії російських спецслужб з дестабілізації ситуації в Європі.

Для виконання цієї глобальної задачі була створена надсекретна група з елітних співробітників спецслужб, які спеціалізуються на вбивствах, саботажі і підривній діяльності - відділ 29155. Існування групи засекречене навіть всередині ГРУ.

На відміну від більшості інших співробітників російської військової розвідки, члени групи 29155 вільно відвідують європейські країни, а деякі з них - нагороджені ветерани афганської, чеченської і української воїн.

За даними NYT, оперативники групи 29155 діють як мінімум протягом останніх десяти років, але ідентифікували їх західні спецслужби після невдалої спроби державного перевороту в Чорногорії у 2016 році, яка включала в себе змову з метою вбивства прем'єр-міністра країни і захоплення будівлі парламенту.

Діяльністю відділу 29155 західні спецслужби зайнялися тільки після спроби вбивства Сергія і Юлії Скрипалів у Солсбері співробітниками ГРУ Анатолієм Чепігою та Олександром Мишковим.

Джерело.

2ogoloshenya