Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Друге чи навіть третє громадянство дає неймовірну свободу. Власники кількох паспортів можуть без віз відвідувати більшість країн та гарантувати своїй родині безпечне середовище та впевненість у завтрашньому дні, розвивати бізнес в умовах комфортного оподаткування.

Здавалося б, у "запасному аеродромі" зацікавлені насамперед громадяни держав, міжнародні домовленості яких не передбачають вільного пересування по всьому світу. Однак на практиці другий паспорт часто оформлюють люди зі статками з Америки й країн Європи, чиї можливості перетинати кордон ширші, ніж у громадян пострадянського простору, близького Сходу та Китаю.

Експерти в області інвестиційної імміграції дійшли висновку, що в сучасному світі, де правила, це стосується й міграційних, змінюються доволі швидко і часто непередбачувано, громадянам абсолютно будь-яких країн вигідно мати друге громадянство. До прикладу, британські громадяни, з дитинства звикли, що можуть поїхати жити та працювати у будь-яку країну ЄС, неминуче зіштовхнуться з наслідками "Брекзиту", що так чи інакше змінять цю ситуацію.

Власники американського, британського чи європейського паспорта часто не задумуються, з якими бюрократичними складнощами зіштовхуються перед візитами до їх країни громадяни багатьох інших держав. Мешканцям пострадянського простору буває складно уявити, як складно попасти іноземцям до Росії, чи до Китаю. Автор спеціалізованого видання Investment Migration Insider
Пітер Макфарлейн розповідає, що з британським паспортом, про який мріє багато людей, навіть з ним не легко перейти китайський, чи російський кордон. "Подаючи заявку на російську візу, мені доводиться проходити через ганебні процедури, з якими зіштовхуються громадяни США, Великобританії чи Грузії, — ділиться Макфарлейн.- Тому в ситуації, коли мені потрібно поїхати до Росії чи Китаю, я користуюсь своїм паспортом Гренади, що дозволяє поїхати до цих країн без візи".

Міжнародні аналітики відзначають й інші очевидні зміни: російсько-український конфлікт довів до того, що міграційні правила для мешканців цих країн змінилися. Якщо раніше громадянам України було не так просто отримати шенгенську візу, а росіяни сподівались на скасування візових потреб зі сторони країн ЄС, то тепер ситуація кардинально інша. Власники українських паспортів можуть вільно їхати до Шенгенської зони, в той час як громадяни Росії змушені робити і вчасно оновлювати свої візи.

Ще одна немало важлива причина оформити другий паспорт – податкові пільги, що можна отримати разом з громадянством. Цікаво, що американці, які обкладаються податком на надходження незалежно від країни проживання, інколи розглядають для себе можливість не лише отримати друге громадянство, але й відмовитися від свого (це радикальна ідея спадає на думку, надбагатим людям).
У світі, де геополітика може суттєво впливати на ваші особисті та бізнес-плани, другий чи третій паспорт стає гарантією свободи, стабільності й безпеки.

Міграційні спеціалісти підсумовують, що громадяни світу буде ставати все більше і більше, і нагадують, що паспорти країн Карибського регіону – один з найнадійніших способів інвестиції у своє майбутнє.

Джерело.

2ogoloshenya