Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

У місті Твер 11 вересня, у всеросійський день тверезості, відбудеться хресний літ. Священнослужителі покроплять з небес місто святою водою, щоб його позбавити п'янства, наркоманії, тютюнопаління, ігроманії та пристрасті блуду. Віруючі читатимуть святкові псалми.

Цьогоріч відзначається кругла дата – 15 років з першої Хресної ходи, приведеної до дня тверезості. Між іншим, Твер став одним із перших міст, де відбулася подібна хресна хода.

8 вересня, як розповів Олександр Горячев, активісти зберуться у храмі "Бездонна чаша" в мікрорайоні Південний і хто на велосипеді, хто пішки, а хто на авто – послідують з іконами до часовні Михайла Тверського. Там здійнять молитви на честь сцілення страждаючих від п'янства, наркоманії та тютюнопаління, а також від ігроманії та пристрасті блуду. А згодом навколо часовні відбудеться Хресна хода.

11 вересня, у середу, коли відзначатимуть Всеросійський День тверезості, Олександр Горячев здійснить над містом хресну льоту.

- Спочатку ми планували цього дня облітати по кордоні всю Тверську область на літаку. Але поки ми домовлялись з аеропортом Мигалово, виявилось що літак потрібно запрошувати через Москву – на це потрібно було витратити куди більше часу і ми б просто не встигли. Ми врахуємо цей досвід і, сподіваюсь, у нас вийде втілити у життя задум наступного року.

У день тверезості в місті Твер щороку проходять масштабні заходи: мотопробіги, велопробіги, хресна льота з іконами.

- Це не випадково, адже саме наш тверський письменник Петро Петрович Дудочкін вигадав популярний радянський лозунг "Тверезість – норма життя". Наша ціль під час цих заходів – щоб у людей слово "тверезість" асоціювалося не із закодованими маразматиками, а зі здоров'ям і нормою життя.

Олександр Горячев розповів, що у храм "Бездонна чаша" приїжджають з різних куточків Росії, щоб дати "зарік тверезості". Бажаючі вилікуватися від напасті моляться іконі "Бездонна чаша", що дарує зцілення від хвороб, алкоголізму та наркоманії й інших пристрастей, і дають зарік тверезості.

Джерело.

2ogoloshenya