Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Британська сім’я за допомогою металошукача знайшла стародавній скарб, який оцінюють у 6,2 млн доларів.

Про це повідомляють Економічні Новини, пише Zik.
Згідно з повідомленням, у Великобританії родина знайшла 2,5 тисяч монет, що датуються ХІ століттям. 

Як зазначається, монети збереглися у дуже хорошому стані.  Після того, як сім’я знайшла скарб, вона звернулася до поліції.  Монети передали в музей, щоб спеціалісти провели оцінку знахідки. 

Під час аналізу виявилося, що монети були викарбувані під час правління останнього англосаксонського короля Гарольда ІІ Годвінсона (1066 – 1072 рр.). На всіх монетах є відповідний напис монетного двору. 

У Британії сім’я знайшла скарб вартістю понад 6 млн доларів

За оцінками експертів, знайдений скарб – унікальне явище, а свого часу це була величезна сума, що могла належати самому королю чи дуже поважному чиновнику, наближеному до королівського двору. 

Британський музей заявив, що знайдений скарб на кілька мільйонів дорожче, ніж знаменитий на весь світ Стаффордширський скарб золотих прикрас, знайдений мисливцем поблизу Бірмінгема в 2009 році. 

Джерело.

2ogoloshenya