Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Здоров'я миротворців у небезпеці. Лікарі взяли участь у закритій зустрічі щодо екстренної вакцинації.

У п'ятницю, 9 серпня, у клубі при Головному військовому клінічному госпіталі відбулася закрита зустріч. На неї приїхали начальник медслужби Міністерства оборони Ігор Хоменко, представник Офісу президента Максим Кречетов, посол UNICEF Тарас Тополя, лікарі-інфекціоністи, імунологи, епідеміологи та представники МОЗ.

Вони обговорювали, чи варто екстрено вакцинувати українських миротворців у Демократичній Республіці Конго (не плутати з Республікою Конго). МО не змогло закупити потрібні вакцини, тому миротворці вирушили в Конго без щеплень від черевного тифу, холери, легеневої чуми та менінгіту.

Всесвітня організація охорони здоров'я вважає обов'язковим тільки щеплення від жовтої лихоманки та поліомієліту, решта — за ситуацією. Тепер ситуація критична: в Конго спалахи холери, легеневої чуми, лихоманки Ебола та шість випадків зараження черевним тифом серед військових і цивільних у районі, де розташована база. Тим часом в Україні шукають винних, а Тарас Тополя, який порушив цю тему, отримує анонімні погрози.

Джерело.

2ogoloshenya