кінотеатр "Дружба" 1960-ті роки 

Про історичні події нашого краю.

1818 рік. Російський імператор Олександр І покинув (26 квітня за старим стилем) Кам’янець-Подільський і відбув до Бессарабії.

1906 рік. Відбулось перше засідання Подільської "Просвіти". Організація налічувала тоді 120 членів. На засіданні було обговорено першочергові завдання товариства та обрано Раду "Просвіти", що складалася з 8 чоловік на чолі з К. Г. Солухою. Своєю головною метою члени товариства вважали "допомогу культурно-просвітницькому розвитку українського народу на Поділлі". Низький рівень освіченості подолян, утиски української мови, культури та всього, що пов’язане з українством, дали поштовх на визначення основних напрямів та завдань діяльності просвітян, які й були відображені у статуті товариства. Спершу Товариство відкрило кіоск, в якому в базарні дні селяни та міщани могли купити українську пресу та літературу. 1 червня 1906 року розпочала свою діяльність і просвітянська бібліотека. Через декілька днів Товариство влаштувало перше українське гуляння.

1965 рік. У селі Жванець Кам’янець-Подільського району відкрито ресторан «Дністер».

1987 рік. У Кам’янці-Подільському на вулиці Ленінградській (нині Лесі Українки) відкрилася спеціалізована крамниця «Електрон».

1990 рік. У Кам’янці-Подільському на мікрорайоні Жовтневий напередодні 45-річчя Перемоги відкрито культурно-спортивний комплекс «Гіппократ» медичного училища.

2001 рік. При в’їзді до Кам’янця-Подільського (розгалуження проспекту Грушевського та Хмельницького шосе) відкрито автозаправну станцію від товариства з обмеженою відповідальністю «Бастіон».

2ogoloshenya