Райунівермаг "Смотрич" в 1980-ті роки

Про долину тюльпанів на Кам'янеччині, виставку живописних робіт Бориса Негоди, концерт Віктора Павлика та саперів з Кам'янця-Подільського  в Афганістан: 30 квітня в історії нашого краю.

1996 рік. У Кам’янці-Подільському у виставковому залі на Соборній відкрилася виставка живописних робіт Бориса Негоди «Верлібри пастелі». У відкритті виставки взяла участь заслужений майстер народної творчості України Ніна Косарєва.

1997 рік. Група науковців і студентів із Кам’янця-Подільського, очолювана кандидатом біологічних наук Людмилою Любінською, вирушила в експедицію для обстеження Подільських Товтр і присвятила її 175-річчю проведення першої такої експедиції.

 

1998 рік. Указом Президента України Кам’янець-Подільському державному історико-архітектурному заповіднику надано статус національного та перетворено на Національний історико-архітектурний заповідник (НІАЗ) «Кам’янець».

 

1998 рік Кам’янець-Подільському державному історико-архітектурному заповіднику Указом Президента України надано статус національного. Заповідник відноситься до сфери управління Міністерства регіонального розвитку та будівництва, України. До 2004 року Заповідник був у підпорядкуванні Хмельницької обласної ради. Основним та єдиним напрямком розвитку Заповідника в результаті було визначено варіант комплексної регенерації Старого міста, який передбачав створення сучасного культурно-туристичного центру.

1999 рік. У Кам’янці-Подільському в міському Будинку культури відбувся концерт Віктора Павлика.

 

Цього дня у 2012 році сапери з Кам'янця-Подільського вирушили в Афганістан в складі військовослужбовців литовського контингенту Міжнародних сил сприяння безпеці в Ісламській Республіці. Два офіцери, два контрактники української групи протидії саморобним вибуховим пристроям нової ротації і спеціально підготовлений мінно-розшуковий пес породи ротвейлер на прізвисько Рема, пройшли спеціальну підготовку, аби відправитись на ротацію. 30 квітня група на чолі з підполковником Ігорем Маматовим відправиться до Литви і 1 травня у складі Литовського контингенту вирушила до Афганістану.

 

Минулого року цього дня сайт "Є" розповідав про серце «Подільської Швейцарії» - село Суржинці, де квітне, мабуть єдина на Хмельниччині долина тюльпанів. Подивитися на плантацію голландських екзотів їдуть звідусіль. Коли квіти буяють цвітом – її видно навіть з серпантину-дороги. Насадив долину тюльпанів у Суржинцях – місцевий господар Анатолі Павлюк. Віднедавна, кажуть, ще й трояндову долину задумав посадити.

2ogoloshenya