Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Президент України Петро Порошенко видав Указ щодо підтримки розвитку ядерної енергетики та підвищення рівня безпеки у сфері її використання. На сайті Глави держави його опублікували вчора, 4 квітня. 

Порошенко доручив Кабміну невідкладно внести на розгляд ВРУ законопроект про будівництво енергоблоків № 3 і № 4 Хмельницької АЕС.

Крім того, у двомісячний термін, вони мають також внести законопроекти стосовно збільшення державної субвенції на компенсацію ризику населення, яке проживає на території поблизу атомної електростанції. 

На АЕС мають впроваджувати сучасні технології з високим ступенем надійності і безпеки (малі модульні реактори), а українські підприємства мають виготовляти обладнання, яке необхідне для застосування таких технологій.

Також уряд має почати реалізацію пілотного проекту «Енергетичний міст «Україна — Європейський Союз», у тому числі опрацювати за участю НКРЕКП питання щодо використання механізму тимчасового покладання спеціального обов’язку з надання послуг із забезпечення розвитку генеруючих потужностей для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії.

 

2ogoloshenya