До весняного призову у Хмельницькому обласному військовому комісаріаті розпочали підготовку одразу після завершення осіннього. Це надзвичайно копіткий процес, який триває в усіх військових комісаріатах області постійно.

Повідомляє НГП.

"Загалом на  Хмельниччині перебуває на обліку майже 14 тисяч юнаків призовного віку від 20 до 27 років. Цієї весни ми маємо призвати 785 юнаків. До Збройних Сил України ми відправимо 405 чоловік, в Національну гвардію підуть служити 225 краян, у прикордонники призвемо 135 осіб і до Державної спеціальної служби транспорту ще 20 чоловік", – підкреслив військовий комісар, полковник Сергій Присяжнюк, під час брифінгу для представників засобів масової інформації області.

Стосовно ухилянтів від служби, полковник Сергій Присяжнюк додав, що за підсумками осіннього призову було складено більше півтори сотні протоколів про адміністративну та кримінальну відповідальність.

"Ми не маємо за мету покарати недобросовісних призовників, ми хочемо відчувати і бачити розуміння та підтримку громади Хмельниччини у добросовісному виконанні свого Конституційного обов’язку. В країні йде війна, кожен свідомий громадянин повинен вміти тримати зброю в руках. Армія цьому вчить", – наголосив полковник Сергій Присяжнюк і додав, що крім діючого війська, військової строкової служби, ми повинні мати достойний і професійний резерв військовослужбовців, який щохвилини готовий вчасно прибути, одягнути форму і стати на захист українського народу.

Весняна призовна кампанія триватиме до червня, що на місяць довше ніж зазвичай. Продовження терміну призову громадян України на строкову військову службу зумовлено насамперед збільшенням чисельності призовників для комплектування Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України.

2ogoloshenya