Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Мережею Інтернет гуляє міф про вручення повісток у військомат  під час голосування на виборчих дільницях

 

На Хмельниччині стартувала призовна кампанія-2019. Наразі активно проводять  медогляди та розподіляють призовників по навчальних центрах. Загалом планують набрати 1200 хмельничан та мешканців області на строкову службу в лави Української армії. Цьогорічний призов співпав із передвиборчою гонкою.

31 березня в Україні відбудеться перший тур президентських виборів. В соціальних мережах активно шириться інформація, що повістки вручатимуть просто на виборчій дільниці.

Де вручатимуть повістки?

У законодавстві чітко не визначено перелік місць, де можна вручати повістку. Тому співробітники військкоматів можуть вручати повістки будь-яким способом, що не суперечить Конституції України.

 

У нас дійсно немає чітко визначених місць, де вручати повістки. Переважно їх вручають вдома, за місцем прописки, безпосередньо призовнику або його родичам, на підприємстві, де працює призовник чи по пошті. Те, що вручатимуть повістки безпосередньо на виборчих дільницях абсолютно не відповідає дійсності. Це навіть не обговорювалося. В інтернеті я сам це неодноразово бачив таку інформацію, але гадаю це поширюють, щоб молодь не йшла на вибори. Ще раз хочу наголосити на тому, що це неправда і в подібні вигадки вірити не потрібно, - зазначив військовий комісар Хмельницького обласного комісаріату Сергій Присяжнюк.

Хто має право вручати повістку?

-Відповідно до Закону України «Про мобілізацію і мобілізаційну підготовку» уповноваженими для вручення повісток є:

- Працівники військових комісаріатів (ст. 22 Закону);

- Місцеві органи виконавчої влади (ст. 17 Закону);

- Органи місцевого самоврядування (ст. 18 Закону);

 

Джерело: Всім

2ogoloshenya