Впродовж минулої доби до територіальних підрозділів поліції Хмельницької області надійшло 3 заяви від громадян, які стали жертвами шахраїв.

Так, в м. Хмельницькому по вулиці Короленка невстановлена особа, під приводом здачі в оренду квартири по оголошенню в інтернеті, шахрайським шляхом заволоділа у 48-річного місцевого жителя 4500 гривень, які чоловік перерахував на вказаний йому рахунок.

А у м. Кам’янець-Подільському по вулиці Героїв Небесної Сотні 45-річна місцева жителька, купуючи по оголошенню в інтернеті масажне ліжко, перерахувала продавцеві 4000 гривень, натомість нічого не отримала.

Ще одне шахрайство зафіксовано у м. Шепетівка. До 26-річного місцевого жителя зателефонувала невстановлена особа та під приводом купівлі по оголошенню автомобільного сабвуфера та підсилювача звуку «Stealth», надіслала фіктивне СМС-повідомлення про зарахування 3500 гривень на картковий рахунок, після чого шахрайським шляхом заволоділа вказаними пристроями.

По усіх вказаних фактах працівники поліції відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України і наразі займаються пошуком зловмисників.

 

За інформацією Сектор комунікації поліції Хмельницької області

2ogoloshenya