Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Громадська організація “Авто Євро Сила” запланувала на 20 листопада безстрокову акцію громадянської непокори щодо питання відміни парламентських законопроектів №8487 та №8488 (скасування коефіцієнту віку в розрахунку вартості акцизу).

У Хмельницькій області “євробляхери” мають намір обмежити рух транспорту в трьох напрямках: село Копистин Хмельницького району (за давидковецьким перехрестям у бік Вінниці), Шепетівка (виїзд з міста у напрямку Славути, перед новоград-волинським перехрестям) і село Смотрич Кам’янець-Подільського району (перед мостом “Стрімка лань”).

“У Смотричі з 9 ранку обмежуємо рух автомобілів шляхом руху людей по нерегульованому пішоходному переходу. Спецтранспорт на кшталт швидкої допомоги і рейсові автобуси пропускатимемо”, – пообіцяв координатор Юрій.

У Хмельницькому збір власників єврономерів розпочнеться о 10 ранку біля  облдержадміністрації. Далі вони виїдуть у бік села Копистин для проведення акції. За словами голови міського осередку ГО “Авто Євро Сила” Валентина Корнійчука, очікується близько 250 автомобілів, які візьмуть участь в акції непокори.

“Попердньо свої автомобілі розмістимо у шаховому порядку на проїзній частині. Наша акція є безстроковою”, – зауважив він.

Як відомо, 8 листопада Верховна Рада ухвалила закон, метою якого є посилення контролю за переміщенням і перебуванням в Україні транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

Згідно з документом, особа, яка ввезла в Україну автомобіль в режимі транзиту або в режимі тимчасового ввезення, не зможе передати його у володіння, користування або розпорядження іншим особам. Також буде заборонено використання такої машини у підприємницькій діяльності або для отримання доходу. За порушення встановлених правил передбачений штраф у розмірі 34 тис. грн.

Перша фіксація зазначених порушень працівниками Нацполіції передбачає стягнення з порушника 8,5 тис. грн, повторна фіксація – 17 тис. грн, позбавлення права керування на рік і вилучення авто. Також збільшуються штрафні санкції за порушення термінів переміщення транспортних засобів особистого користування в митному режимі і режимі транзиту.

За перевищення терміну від 10 до 20 діб встановлюється штраф у розмірі 8500 гривень, від 20 до 30 діб – 85 тисяч гривен, більш ніж на 30 діб (а також за втрату або розкомплектування транспортного засобу) – 170 тисяч гривень або його конфіскація за рішенням суду.

Крім цього, інший закон передбачає введення базових ставок для автомобілів в залежності від типу двигуна і його об’єму. Так, для бензинових двигунів об’ємом до 3000 і понад 3000 куб. см вводяться базові ставки відповідно 50 і 100 євро. Для дизельних двигунів об’ємом до 3500 і понад 3500 куб.см вводяться базові ставки відповідно 75 і 150 євро.

Також вводиться граничний коефіцієнт віку автомобіля, що становить 15. Тобто, для автомобілів, вік яких перевищує 15 років, буде застосовуватися коефіцієнт 15.

Джерело.

2ogoloshenya