З 5 по 7 листопада у м. Дніпро пройшов Другий Всеукраїнський форум молодіжних працівників та працівниць. У рамках форуму відбулося нагородження переможців конкурсу “Кращі практики молодіжної роботи в Україні -2018”. Серед 173 обрано 10 переможців. Культурно-освітня акція «Я студент туристичного міста», що реалізовується в нашому місті, здобула перемогу. На конкурс проект було подано відділом молоді та спорту департаменту гуманітарної політики.

Організаторам заходу виступили Міністерство молоді та спорту, Програма розвитку ООН в Україні, Державний інститут сімейної та молодіжної політики, Управління молоді та спорту Дніпропетровської ОДА. Учасниками форуму стали молодіжні працівники та працівниці; фахівці та фахівчині, відповідальні за реалізацію молодіжної політики на регіональному та місцевому рівнях; дослідники та дослідниці молодіжного середовища. Відповідно до програми заходу, відбувалися дискусії щодо впливу децентралізації на молодіжну роботу і місця молодіжних працівників в стратегічному розвитку молодіжної політики. Міжнародні експерти надавали інформацію про навчальні системи та кар’єрні можливості для молодіжних працівників, які існують в Європі.

Усі кращі практики 2018 року можна переглянути за посиланням:http://youth-worker.org.ua/downloads/best-practices-2018/?fbclid=IwAR00o2rQwMqcgTRdHDHQWPt73CRCTPnIvkLkuSg7BMNGE-lPNkyU_4P5HEc

До слова, мета акції «Я студент туристичного міста» - прививати в молоді повагу до пам'яток культури, шанобливе ставлення до малої батьківщини, гордість за місто студентських років.

Щоб молодь міста детальніше могла ознайомитися з історією міста та побачити унікальні пам’ятки, що збереглися у Старому місті, відділом молоді та спорту департаменту гуманітарної політики Кам'янець-Подільської міської ради спільно з  ГО «Ліга екскурсоводів» та історичним музеєм-заповідником та Молодіжною радою міста і організовується 4-й рік поспіль така акція.

Студенти мають знати, що Кам'янець-Подільський - це місто з багатою історичною та культурною спадщиною, славиться унікальними краєвидами і, звичайно, є туристичним центром Поділля.

 

Джерело.

2ogoloshenya