Старт цьогорічного національного конкурсу відбувся сьомого вересня.

Сьогодні наше місто активно працює над подачею заявки. І саме з цієї нагоди 25 жовтня в сесійній залі міської ради відбулася зустріч з молоддю та презентація конкурсу. Нагадаємо, що конкурс «Молодіжна столиця України» вперше пройшов минулого року. Це був пілотний проект, який успішно був реалізований у життя. Тоді Кам’янець-Подільський поряд із містами-мільйонниками та великими обласними центрами увійшов до десятки фіналістів. А молодіжною столицею-2018 став Львів.

Аби стати молодіжною столицею України-2019, Кам’янець мобілізує ресурс, працює над заповненням заявки і мотивує молодь до участі в конкурсі. Тим паче, що досвід участі в таких заходах уже є. Окрім вищесказаного, наше місто 2015 року подавало свою заявку на «Молодіжну столицю Європи».

- Задоволені, що нам вдалося запустити цю ініціативу минулого року на національному рівні. Будемо раді, якщо кількість міст-учасників не просто залишиться на такому ж рівні, а розшириться. Адже одна з ідей цього проекту – це формування політики розвитку міста через призму молоді, яка ставить амбітні цілі, - зазначив під час скайп-зв’язку із молодіжними активістами Ростислав Томенчук, голова Українського інституту міжнародної політики, співорганізатор конкурсу.

Джерело.

2ogoloshenya