З 1 жовтня 2018 року в місті Кам'янець-Подільський та Кам'янець-Подільському районі розпочався осінній призов на строкову військову службу.

Так, згідно з указом президента, восени до ЗС України та інших військових формувань на строкову військову службу буде призвано 17 960 громадян.

На жаль, нерідко призовники умисно намагаються уникнути служби в армії. В таких випадках працівниками місцевого об'єднананого міського військового комісаріату здійснюють розшукові заходи спрямовані на попередження таких дій.

Сьогодні працівники Кам'янець-Подільського об'єднаного міського військового комісаріату, встановивши місце роботи одного із призовників, вирушили до автобази, яка знаходиться за адресою вул. Вокзальна, 21. Як повідомили військовослужбовці ними було встановлено, що призовник дійсно працює на цьому підприємстві. В ході розмови між працівниками військового комісаріату та призовником останній добровільно погодився прослідувати до військкомату з метою уточнення його облікових даних.

Проте, як тільки військові разом із призовником мали покинути підприємство його власник заблокував їм виїзд власним автомобілем, а згодом взагалі дав вказівку закрити в'їзні ворота до бази. Як повідомили військові, підприємець з незрозумілих причин та без будь яких законних підстав заблокував їх на території власної фірми.

Натомість військові викликали на місце події працівників поліції які перешкодили неправомірним діям керівника підприємства. Окрім цього, працівники Кам'янець-Подільського об'єднананого міського військового комісаріату надали пояснення стосовно ситуації яка склалася під час виконання ними службових обов'язків. Наразі ці покази опрацьовують слідчі.

Як зазначив військовий комісар Кам'янець-Подільського об'єднаного міського військового комісаріату Володимир Возний, працівниками його відомства нерідко фіксуються факти порушення законодавства з боку керівників підприємств.

"Не порушуйте чинного законодавства. Повідомляю Вас, що в разі прийняття на роботу призовника чи військовозобов'язаного Ви повинні повідомити про це військовий комісаріат за територіальним принципом", – звернувся до підприємців комісар Кам'янець-Подільського об'єднананого міського військового комісаріату Володимир Возний.

2ogoloshenya