Село Княгинин Колибаївської об'єднаної територіальної громади. Здавалось нічим не примітне подільське село, проте не в кожному населеному пункті району є 500 літній дуб, який став справжнім символом. Але не тільки цим дивує Княгинин, адже тут є і фонтан, і великий стадіон і просторий дитячий майданчик. Проте головне надбання села це люди які тут живуть – доброзичливі та працьовиті.

Цієї п'ятниці ми навідалися до Княгинина на свято села.

Подільський історик Юхим Сіцінський писав, що село було засновано, невідомим кам'янецьким князем, який під час полювання в довколишніх лісах знайшов це прекрасне місце і побудував тут для своєї дружини замок, навколо якого згодом і з'явився Княгинин.

До поки в міському клубі тривала підготовка до концерту, екскурсію по селу нам провів пастор Віктор Мартинович. Місцеві кажуть, що протягом всіх п'ятсот років існування села всі головні події відбуваються саме під дубом.

Як розповідає пастор ще декілька років тому центр села був схожий на сміттєзвалище, проте спільними зусиллями та з Божою допомогою вигляд центральної частини Княгинина кардинально змінився. Руками Віктора було збудовано дитячий майданчик, облаштовано лавку примирення, поблизу капітально відремонтованого будинку молитви зроблено басейн для дітей. Також незабаром місцева амбулаторія отримає новий дах, кошти на який було виділено із місцевого бюджету, а роботи із встановлення покрівлі безкоштовно проведе Віктор зі своїми друзями будівельними

Але напевно найбільш незвичним є те що в селі можна побачити справжній фонтан.

До поки тривала екскурсія в місцевому будинку культури вже розпочався святковий концерт. В глядацькому залі не було де яблуку впасти, адже на свято села завітав академічний ансамбль пісні і танцю Хмельницької філармонії "Козаки Поділля". Чи не вперше за 20 років артисти з обласного центру приїхали в глибинку на запрошення керівництва громади. Атмосферу радості, яка панувала в маленькому клубному залі неможливо передати словами.

Після виступу козаків та козачок до громади села звернувся голова Колибаївської ОТГ Михайло Желізник, який повідомив приємну новину. Незабаром дітей з села до школи буде перевозити новий шкільний автобус.

Також староста села разом з очільником ОТГ нагородили призами учасників конкурсу кращий дві села.

А після офіційної частини в селі розпочалася святкова дискотека, яка тривала усю ніч.

Чи є майбутнє у Княгинина? Пастор Віктор переконаний що є!. Головне це працювати та вірити в те, що спільними зусиллями та за Божою допомогою можна все змінити на краще.

2ogoloshenya