Сьогодні 15 вересня у більше ніж ста п'ятдесяти країнах світу відбувається наймасштабніша екологічна акція – Всесвітній день прибирання.

Ідея руху народилася в Естонії у 2008 році. Тоді 50 000 людей зібралися для того, щоб позбавити країну від сміття за один день. Історія успіху естонського дня прибирання поширилася по всій земній кулі та виросла в наймасштабнішу екологічну акцію в усьому світі.

Долучились до світової руху і кам'янчани. Сьогодні вранці волонтери та депутати міської ради вирішили звільнити від сміття територію навколо спортивного майданчика в міському парку.

Ініціював проведення екологічної акції в нашому місті депутат міської ради Василь Кобильник.

За декілька годин територія навколо майданчику було очищена від поламаного гілля та сміття, а довколишні лавочки та сміттєві баки були заново пофарбовані.

Василь Кобильник та його колеги переконані, що незважаючи на різні політичні погляди та часто діаметрально протилежні позиції благоустрій та розбудова нашого міста – це ідеї навколо яких повинні об'єднуватися всі мешканці Кам'янця-Подільського. Сподіваємося, що в наступному році все більше людей приєднається до еко-руху й спільними зусиллями наше місто стане чистішим, а значить кращим.

2ogoloshenya