20 вересня в Кам’янці-Подільському пройде екологічна акція «День без сміття». Її ініціатором стало учнівське об’єднання «СЛІД».

Її ініціатором стало учнівське об’єднання «СЛІД». З передісторії: 16-18 квітня команда ЗОШ №10 «СЛІД» представляла Хмельницьку область у сотні кращих закладів країни в освітньому проекті «Zero Waste School», що готує лідерів і ставить за мету змінити світ на краще. Упродовж кількох днів юні кам’янчани проходили у Києві тренінгові навчання про культуру сортування відходів, формування лідерів, організацію молодіжного середовища і об’єднання активних людей. Після повернення до рідного міста сформована команда реалізувала власний проект «10-та без сміття», в рамках якого проводила аналогічні тренінги для школярів про правильне сортування сміття і як на цьому можна заробляти кошти. За результатами цієї роботи наша ЗОШ №10 увійшла до 45 кращих загальноосвітніх навчальних закладів України.

Наступним кроком для молодих активістів стане проведення загальноміської екологічної акції «День без сміття». Наразі до юних організаторів приєдналися чотири школи міста. Однак ідея заходу – долучити до нього якомога більше свідомих небайдужих кам’янчан, молодь, громадські організації тощо. Якщо ви підтримуєте акцію – приєднуйтеся! Виручені кошти із зібраного сміття підуть на потреби ГО «Душа бродяги». За деталями звертайтесь за тел. 0679014689.

Джерело.

2ogoloshenya