Результат пошуку зображень за запитом "Лічильник газу"

Для забезпечення 100% обліку природного газу ПАТ «Хмельницькгаз» за 7 місяців 2018 року уже  встановив 3,3 тис  індивідуальних приладів обліку газу на суму майже  6,8 млн грн.

Наразі установка лічильників проводиться на виконання Інвестиційної програми газорозподільної компанії, адже нині обліком газу на Хмельниччині вже забезпечені 99,7% споживачів. Водночас, 0,31% споживачів, які використовують природний газ для приготування їжі залишаються без лічильників. Найбільше таких у містах Хмельницькому, Кам’янці-Подільському та Старокостянтинові.

«До кінця року ми плануємо встановити ще 1,3 тис індивідуальних лічильників, – інформує технічний директор компанії Олександр Лоб. - Адже процес встановлення приладів обліку газу проходить в рамках виконання нашої Інвестпрограми, тобто, за кошти з тарифу на розподіл газу. Тому нам необхідно ще більш як  2 млн грн. аби встановити заплановані прилади та обліковувати спожитий енергоносій».

Однак, не всі споживачі бажають встановити безкоштовний лічильник. Тому непоодинокими є і відмови від їх установки. Наразі спеціалістами ПАТ «Хмельницькгаз» фіксуються офіційні відмови  від встановлення облікових пристроїв. Згідно Кодексу ГРМ, такі споживачі мають бути переведені на граничні норми споживання. Це пов’язано, насамперед,  з небажанням споживачів сплачувати за фактично спожитий природний газ та необхідністю економити його. Однак, згідно діючого законодавства,  усі споживачі газу повинні бути забезпечені лічильниками до 1 січня 2021 року.

Наразі, відповідно до Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», строк установки індивідуальних лічильників для приготування їжі продовжили до 1 січня 2021 року. Водночас, споживачі, бажаючи обліковувати лише фактично використаний газ, можуть також власним коштом встановити лічильники, з подальшим поверненням коштів. Однак, наразі механізму-роз’яснення щодо компенсацій Кабінетом Міністрів України газорозподільним компаніям не надано. 

Довідка:

ПАТ «Хмельницькгаз» здійснює розподіл природного газу на території Хмельницької області (крім м. Шепетівки та Шепетівського району) усім категоріям споживачів. Щорічні обсяги транспортування складають близько 700 млн.м.куб. природного газу. ПАТ «Хмельницькгаз» забезпечує природним газом понад 400 тис. домоволодінь Хмельниччини. Загальний рівень газифікації області складає більше 80%, протяжність газових мереж – більш як 17 тис.км. Підприємство є одним з найбільших роботодавців та платників податків області, що надає гарантовані робочі місця 2 тисячам працівників, стабільно входить до п’ятірки найбільших та сумлінних платників податків Хмельниччини. До бюджетів усіх рівнів ПАТ «Хмельницькгаз» у 2016 році сплатив понад 95 млн.грн.

За додатковою інформацією звертатися до

фахівця із зв’язків з громадськістю

ПАТ «Хмельницькгаз»

Лесі Андрейко

тел.: (0382) 71 04 48, м.т. (067) 679 13 94

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

2ogoloshenya