Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

В місті буде створений еколого-освітній візит-центр, до складу якого увійде музей флори та фауни Поділля.

Науковці, що працюють в Національному природному парку «Подільські Товтри», сподіваються: завдяки функціонуванню еколого-освітнього візит-центру Кам’янець-Подільський незабаром стане центром екологічного туризму.

Місту й сьогодні не бракує гостей, однак усі вони здебільшого їдуть сюди, аби подивитись на рукотворні пам’ятки середньовіччя. Водночас, усі прибульці захоплюються природним ландшафтом і навколишніми красотами міста над Смотричем. Однак, майже ніхто не знає, скільком унікальним видам флори та  фауни служать домом тутешні ліси, степові луки і болотні угіддя. Не випадково весь ареал навколо Кам’янця входить до складу Національного природного парку «Подільські Товтри».

Цьогоріч парк тримав фінансову підтримку Мінекології на створення еколого-освітнього візит-центру. У Центрі можна буде близько познайомитись із природними перлинами Подільського регіону, а принагідно іще раз згадати про архітектурні пам’ятки, на які так багата ця місцина. Такий Центр має стати своєрідним відправним пунктом для туристів, які прибуватимуть на Поділля, аби глибоко зануритись в атмосферу романтики, старовини та незайманої природи.

Відповідно до задуму, таке місце має бути розташоване поблизу об’єктів Національного парку, однак, на розумній відстані від них. Відповідали таким умовам лише Сатанів і Кам’янець-Подільський. І саме Кам’янець першим зголосився надати цьому центру земельну ділянку  під будівництво.

Вже найближчим часом візьмуться за створення проектно-кошторисної документації будівництва нового об’єкту. Центр поєднає в собі конференц-зал для проведення заходів, туристично-інформаційний відділ, а також зали для виставок і кімнати для практичних занять із відвідувачами. А родзинкою центру стане розкішний зимовий сад.

2ogoloshenya