В центральній районній бібліотеці відбулась презентація фотокниги «Гораївка» Анатолія Бабійчука, який живе і працює в Австрії. На Гораївку впав вибір тому, що дружина фотомитця Олеся, родом із цього давнього та чудового села!

- Появі фотокниги передувала фотовиставка, яка в рамках «Європейського місяця фотографії», що проходила в 2016 році у Відні (Австрія), відкрила світу невеличке село на Кам'янеччині, - розповів користувачам бібліотеки Анатолій Бабійчук. Світлини, які наповнюють книгу фотомайстра, складають яскраву портретну галерею мешканців села, а життєписи людей, поміщені поруч фотографій, органічно їх доповнюють і складають єдиний живий образ.

До фінансування фотокниги причетні австрійський уряд, зокрема Міністерство культури, магістрат Відня, об'єднання австрійських художників.

Жителі с.Гораївка можуть гордитися, адже книга про людей їхнього села знаходиться у Музеї сучасного мистецтва Нью-Йорку, вийшовши накладом у 800 примірників, її можуть побачити у всьому світі.

Проста, не фальшивість викладеного матеріалу – ось що цінне в книзі.

Пан Анатолій люб’язно спілкувався з присутніми на презентації, охоче відповідав на всі їхні запитання. На презентації були присутні дружина, маленький син, родичі із Гораївки. Просвітянську еліту краю представляв В’ячеслав Полятинчук.

Презентацію гарно підготувала і провела бібліограф ЦРБ Юлія Воронюк. А насамперед директор Кам’янець-Подільської РЦБС Оксана Лук’янчук подякувала за гостину Анатолію Бабійчуку та подарувала книги про Кам’янеччину автору, а через нього і Магістрату Відня та Міністерству культури Австрії.

2ogoloshenya