У п’ятницю, 27 липня, на виконання ст. 25 Закону України «Про прокуратуру», під головуванням керівництва Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури проведено координаційну нараду правоохоронних органів району щодо стану злочинності та розкриття злочинів, вчинених на підвідомчій території упродовж шести місяців 2018 року.

Участь у нараді взяли керівники територіальних відділів поліції, служби безпеки, міськрайонного відділу філії ДУ «Центр пробації», податкової інспекціх, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Під час вступного слова Олександр Гончар зазначив, що досягнення позитивних результатів в роботі зумовлено скоординованою діяльністю керівників правоохоронних органів району та не без допомоги місцевої влади та громадськості.

Зокрема, за підсумками роботи за перше півріччя 2018 року активізовано роботу щодо виявлення злочинів у сфері охорони навколишнього природоохоронного середовища, зокрема законності використання надр,  порубки дерев і чагарників у лісах та захисних насадженнях, які здійснюють на території району спеціальні лісокористувачі КП «Надра Кам’янеччини», ДП «Кам’янець-Подільський лісгосп», в тому числі на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду.

Місцевою прокуратурою виявлено низку кримінальних правопорушень у сфері використання бюджетних коштів, у сфері земельних відносин, встановлено факти зловживання громадянами своїм правом на безкоштовну приватизацію земельних ділянок в межах одного виду використання.

Спостерігається позитивна тенденція у першому півріччі 2018 року у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року щодо виявлення злочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інші злочини проти здоров'я населення на 33,3%. Вдвічі зменшилась кількість злочинів вчинених неповнолітніми або за їх участю .

Він додав, що попри це, на сьогоднішній день існує низка проблем, які потребують вжиття скоординованих заходів, а тому спільна робота усіх правоохоронних органів району продовжується, оскільки наша мета – це спокій та мир у наших домівка.


За інформацією Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури.

2ogoloshenya