Сьогодні, 13 липня в Кам'янці-Подільському розпочинається ремонт об'їзної дороги. У попередньому відеосюжеті ми розповідали про проект, його етапи, та вартість.

Також під час засідання обговорювалася схему руху транспорту, який обслуговує підприємства, що розташовані по вулиці Північній.

Проте більшість кам'янчан та гостей нашого міста цікавить інше питання – яким чином буде організовано рух великогабаритного транспорту на час проведення ремонтних робіт об'їзної дороги?

Тоді за попередньою інформацією було вирішено, що рух вантажівок буде організовано через проспект Грушевського. Ми вирішили не озвучувати цю інформацію, в надії на те, що чиновники зможуть змінити свої плани й не допустити транспортного колапсу, який при такому вирішенні питання обов'язково очікує на місто.

Проте чиновники які відповідають за транспорт та дороги нічого не вигадуючи вирішили піти простим шляхом та дали дозвіл на рух великогабаритного транспорту через проспект Грушевського.

Про це повідомив заступник міського голови Сергій Бабій у групі ЖКГ інформ.

На час проведення робіт транспорт зі сторони міста Чернівці буде рухатися за звичним маршрутом до вулиці Пушкінської із якої вже буде виїжджати на Проспект Грушевського.

А зі сторони міста Хмельницький вантажівки будуть рухатися прямо по проспекту від вулиці Північної до вулиці Івана Франка.

Зрозуміло, що після такого рішення чиновників дорожнє покриття по проспекту Грушевського просто перестане існувати, але на наш погляд основна проблема полягає у великій завантаженості міських доріг.

На даний час в межах дороги, яка прилягає до Центрального ринку по обидві сторони доступною для руху є тільки одна смуга, адже крайня права та ліва смуги постійно зайняті припаркованими автомобілями. В час пік поблизу ринку транспорт майже не рухається, а якщо додати до вже існуючого трафіку вантажівки, які будуть рухатися по проспекту Грушевського транспорт на цій вулиці, скоріш за все просто зупиниться.

Проте цю проблему можна було давно усунути. Тривалий час обговорюється питання створення парковки поблизу центрального ринку.  І ніби було вирішено, що вона обов'язково з'явиться.

У квітні минулого року міський голова, заступники та депутати вже остаточно погодили, що парковка таки повинна бути, проте чиновники, які відповідали за реалізацію цього рішення його просто проігнорували.

А у жовтні минулого року була представлена "Стратегія розвитку доріг міста Кам'янець-Подільський до 2025 р.". Під час презентації заступник міського голови Сергій Бабій детально розповідав про її переваги та про те яким чином будуть зроблені паркувальні місця, а вже в грудні під час 46 сесії програма була підтримана депутатами. Відповідно до неї не менше 2% з бюджету повинно було бути спрямовано на капітальний ремонт доріг. У 2018 році мали відремонтувати західну сторону проспекту від вулиці Північної до вулиці Данила Галицького. На ремонт відповідно до програми повинні були виділити майже 5,5 млн грн. Проте абсолютно нічого не було зроблено.

І ось тепер короткозорість та непрофесіоналізм  у  вирішенні нагальних транспортних проблем міста призведе до того що в кам'янці подільському розпочнеться транспортний колапс. Звичайно важливіше було встановити герб вартістю чверть мільйона гривень . аніж зробити хоча б декілька паркувальних місць поблизу центрального ринку.

Ну і звичайно весь масив критики піде на міського голову Михайла Сімашкевича, адже всі будуть звинувачувати мера в тому, що саме він не вирішив питання з паркувальними місцями.

У соцмережах не будуть звучати ні ім'я заступників, ні депутатів, ні керівників профільних департаментів. І тільки одиниці згадають про існування цілої стратегії розвитку доріг розробленої департаментом ЖГК.

Вже встиг розкритикувати дії чиновників депутат міської ради Анатолій Гурома, тепер ціла черга зі справедливо обурених стане на його бік і почне викручувати весь словниковий запас на міського голову в соцмережах, за кермом авто, в маршрутках та чергах на ринку. Ігнорування прямих обіцянок міського голови керівниками підрозділів які часом більше зайняті перетягуванням бюджетної ковдри на свій бік чим вирішенням проблем міста дасть свої плоди вже починаючи від сьогодні як тільки закриють для руху вулицю Північну.

 

2ogoloshenya