Вчора на засіданні сесії місцеві депутати повинні були розглянути близько 30 важливих для міста питань. Проте початок сесії продемонстрував що революційний запал в Кам'янці-Подільському ще не згас з часів Євромайдану – гасла ті самі та в принципі й дурять так само.

Згодом підтвердилася й думка про те що частині депутатів Кам'янець-Подільської міської ради абсолютно байдуже на розвиток та існування нашого міста і їх цікавить вирішення переважно власних проблем, які вони прикривають турботою про громаду.

На заклики депутата "свободівця" Михайла Посітка на засідання завітав десант (бойовиків організації  "Фенікс"), які знайомі кам'янчанам у зв'язку із подіями в міському будинку культури. Серед них – Бурлик, Смаль, та молодики  в чорних майках.

Одразу на початку засідання Посітко запропонував внести до порядку денного пропозицію щодо створення тимчасової депутатської комісії з перевірки законності спорудження будівлі за адресою Зарванська, 7. Посітко-"свободівець" вимагав щоб це питання було першим в порядку денному.

Депутати з інших фракцій не заперечували проти такого розвитку подій. Зокрема Василь Кобильник підтримав створення комісії проте зауважив, що до її складу повинні увійти  представники всіх політичних сил оскільки місцева громада далеко не вся підтримує одну "СВОБОДУ" та їхні погляди на питання життєдіяльності міста

Саме кількісний та політичний склад тимчасової комісії став каменем спотикання під час обговорення пропозиції. Посітко–депутат наполягав, щоб тимчасова комісія складалася з 5 депутатів, троє з яких повинні були бути членами фракції "Свобода".

Наявність в "свободівців" такої принципової позиції пояснив депутат Валерій Слободян, який і є забудовником,  що відновлює колишній райунівермаг. На засіданні  він повинен був зачитати звіт  тимчасової комісії з перевірки законності розташування будівлі по вул Князів Коріатовичі 72 Г і яка належить Посітку-підприємцю.

Після такої заяви напруга в сесійні залі значно зросла.

Депутати від "Свободи" продовжували наполягати на своїй позиції. Скоріш за все  Посітко-підприємець  та його колеги хотіли недопустити щоб звіт комісії яка розглядала законність розташування його будівлі був зачитаний на сесії міської ради. А оскільки Посітко –підприємець і Посітко –депутат одне і теж саме лице  він відкидає будь-які пропозиції депутатів й разом з бойовиками був готовий блокувати засідання. (це було зрозуміло по розчервонілому образу лідера "свободівців").

Після того як "свободівці" зрозуміли, що події на сесії розвиваються не за їхнім сценарієм розмова з формату на будтьте ласкаві перейшла на блатний жаргон.

Безрезультативні розмови та дії зі сторони хмельницьких гастролерів-бойовиків  та місцевих "свободівців" для громади міста припинив міський голова Михайло Сімашкевич, який оголосив перерву до п'ятниці. Гастролери намагалися змусити міського голову відновити роботу сесії оскільки приїжджати з обласного центру справа не з дешевих, проте це їм не вдалося.

А тепер давайте розберемося без емоцій.

У грудні 2017 р. депутат Василь Кобильник проінформував сесію про будинок який знаходиться на території КНС.

Михайло Посітко визнав, що ця будівля перебуває у його власності й особисто закликав, щоб депутати перевірили законність її розташування та заявив що в нього є всі необхідні документи.

Тимчасова комісія, яка була сформована, підготувала звіт який повинен був бути прочитаний на вчорашньому засіданні.

Незважаючи на те, що "свободівці" перешкодили цьому під час сесії. вчора по обіді в прес-центрі міської ради тимчасова депутатська комісія проінформувала громадськість про встановлені нею факти порушення зі сторони депутата Посітка.

Як заявив Валерій Слободян він не боїться будь-яких перевірок а що стосується тих порушень, які були виявлені під час роботи комісії то всі матеріали будуть передані до прокуратури

Навряд чи мер "свободівець", коли говорив ці слова думав про будинок свого однопартійця Михайла Посітка.

На вчорашній прес конференції Василь Кобильник висловив думку, про те що втілити будівельний проект без підтримки чиновників у владних кабінетах Михайлу Посітку навряд чи би вдалося. І дійсно хіба можна було б зробити таку кількість порушення і ввести будівлю в експлуатацію якби не зв'язки й покровительство в міській раді. І хто ж ця особа, яка декілька місяців затримувала оголошення звіту, адже комісія була створена ще в грудні минулого року. На даний час це залишається загадкою.

Цікаво чи ще довго громада міста й керівництво партії "Свобода" буде вірити людям, які щоразу коли їм не вдається вирішити власні питання починають на весь голос кричати про політичні переслідування. Яскравий приклад із попередньої сесії – Олена Мазій. Після того як її земельне питання не було схвалене народними обранцям назвала це наступом на депутата від свободи й демонстративно покинула сесію.

Вчорашній приклад Михайло Посітко. Варто також пригадати як місцеві "свободівці" боронили підприємство ПАТ "Гіпсовик", яке очолює їх однопартієць Володимир Постовий. Їм було байдуже на здоров'я кам'янчан, які проживають поблизу з підприємство й щодня змушені вдихати небезпечні викиди, головне щоб не було ніяких політичних підтекстів.

2ogoloshenya