Вчора професійна профспілка працівників Довжоцького МПД ДП "Укрспирт" провела під стінами Кам'янець-Подільської районної ради акцію протесту.

У такий спосіб вони хочуть привернути увагу громадськості та влади до проблем, які виникли на Державному підприємстві "Укрспирт", частиною якого є місцеве підприємство. До такої акції вдалися і їх колеги зі Львова, Тернополя, Івано-Франківська, Чернігова, Сум та інших міст України.

Як розповіли організатори акції через дії органів фіскальної служби та органів державної виконавчої служби, заблоковано роботу ДП "Укрспирт", яке є на сьогодні єдиним виробником спирту етилового.  Як зазначають в профспілці такі дії ДФС спрямовані на банкрутство підприємства. Як наслідок – буде повністю знищено спиртову галузь з усіма невідворотними наслідками для країни.

На Довжоцькому МПД працює 129 чоловік, які внаслідок блокування роботи державного підприємства можуть залишитися без роботи, а саме підприємство буде закрите.

У зв'язку із цією ситуацією працівники підприємства звернулися з листом до голови Кам'янець-Подільської РДА Василя Сукача та голови Кам'янець-Подільської районної ради Віктор Кривака із проханням втрутитися в ситуацію та звернутися до КМУ та ДФС України щодо розблокування діяльності ДП "Укрспирт".

 Якщо найближчим часом проблема не буде вирішена працівники підприємства "Укрспирт" мають намір їхати в Київ та блокувати урядовий квартал.

2ogoloshenya