Пов’язане зображення

Борги отримувачів державної допомоги-субсидіантів  Хмельницької області на послуги з газопостачання сягнули критичної позначки - 145 млн.грн.!

25 мільйонів гривень заборгували за використаний газ споживачі м. Камянця-Подільського та району. Це може послужити причиною відмови у призначенні субсидії, яка при наявних боргах органами соціального захисту населення не призначається. 

Таких мільйонних боргів подоляни-субсидіанти  ще не мали. Якщо загальна заборгованість споживачів газу на Хмельниччині нині складає 250 млн. грн, то з них – 145 млн. боргують за газ саме субсидіанти.

Наразі постачальник закликає своїх клієнтів терміново розрахуватися за спожитий газ. Адже склалася  критична ситуація з боргами:  по-перше, через борги «Хмельницькгаз збут» не може розрахуватися за поставлений газ з державою; по-друге, через борги під загрозою закупівля газу на наступні періоди; по-третє:  споживачі, які мають борги,  ризикують залишитися без субсидій – саме цього вимагає законодавство.  

Хоча опалювальний період давно позаду і споживання газу значно зменшилось,  подоляни не поспішають розраховуватися за надані послуги з газопостачання. Однак, можуть залишитися і без субсидій, і без газу.  

Наразі, постачальник газу, використавши усі законні важелі з проханнями погашення  боргів, змушений іти на крайні та вимушені кроки: надавати доручення газорозподільній компанії ПАТ «Хмельницькгаз» на припинення газопостачання

Так, з початку року без газу залишилися вже 835 клієнтів-боржників.   Наступним вимушеним кроком після нереагування на усі можливі законні дії,  - буде стягнення заборгованості в судовому порядку. 

Наразі, ТОВ «Хмельницькгаз збут» повернув до державного бюджету невикористаних  субсидій на суму 235 млн.грн.

Тому частина суми невикористаної внаслідок економії споживання житлової субсидії,  що не перевищує вартості 100 куб.м., - буде  повернута державою добропорядним та дисциплінованим споживачам, які зуміли і вчасно розрахуватися за блакитне паливо, і забезпечити  його економію. 

2ogoloshenya