Зарплата у 10 тисяч і мільйон під подушкою. Що за "душею" у головних лікарів Хмельницького

У Хмельницькому нараховується 13 медичних закладів, які підпорядковані управлінню охорони здоров'я Хмельницької міськради.

Серед них два центри первинної медико-санітарної допомоги, 5 поліклінік і декілька лікарень різного спрямування.

 Журналісти проаналізували, скільки заробили головні лікарі, що тримають під подушкою, де живуть і на яких авто катаються. Брали до уваги декларації 12 головних лікарів, оскільки поліклініка № 1 поки залишається без керівника. Отож, детальніше у нашому оглядовому матеріалі. 

Зарплати від 10 до 25 тисяч за місяць

Найбільшу заробітну плату у 2017 отримував головний лікар протитуберкульозного диспансеру Володимир Кудла. У нього вона майже втричі вища, аніж у керівника поліклініки № 4 Вікторії Куниці, яка по оплаті праці займає останнє місце. 

Додатковий дохід головні лікарі, як правило, мають від роботи за сумісництвом. Крім роботи керівника, працюють сімейними лікарями, нефрологами і урологами. Загалом найбагатшими можна назвати сім'ї головного лікаря дитячої лікарні Наталії Зимак Закутньої і керівника інфекційної лікарні Оксани Піддубної. За минулий рік разом зі своїми чоловіками ми отримали по 1,2 і 1,6 мільйона гривень доходів відповідно.

Показують "нулі" під подушкою

 Половина головних лікарів вказали у декларації, що не мають готівкових коштів і грошей на банківських рахунках. Деякі ж навпаки можуть похизуватися мільйонами. Як от головний лікар центру ПМСД № 2 Людмила Головко. Разом з чоловіком мають 1,7 мільйона гривень. Гроші тримають у доларах. Крім того, 700 тисяч інвестували у нежиле будівництво. 

Натомість у головного лікаря стоматполіклініки Михайла Заяца, хоч і маленька зарплата, але має в євро і доларах аж 2 мільйони гривень. А керівники з мільйонними доходами Наталія Зимак-Закутня і Оксана Піддубна навпаки вказали, що жодних коштів готівкою чи на картці не мають. 

Автопарк на 3 авто і декілька квартир

Серед автовласників знову ж таки виділася головний лікар дитячої лікарні Наталія Зимак-Закутня. Її чоловік має у власності аж три автомобіля. По дві машини задекларували керівник інфекційної лікарні Оксана Піддубна, а також головні лікарі міської лікарні Володимир Розгонюк і поліклініки № 3 Василь Триняк. 

Найбільше "квадратних метрів" має та ж Оксана Піддубна. Вона вказала, що має у власності житловий будинок, квартиру, а чоловік - офіс і підвальне приміщення. "Дихає у спину" головний лікар поліклініки № 3 Василь Триняк. Він задекларував 2 будинки і 2 квартири.

 Детальніше побачити, скільки головні лікарі Хмельницького мають грошей, нерухомості, землі і автомобілів можна на інфографіці. Внизу є розшифровка позначок. До уваги ми брали і майно та доходи членів сім'ї декларанта.

 Додамо, що у графі "Грошові активи" ми переводили євро і долар у гривні. Брали курс 26 гривень за долар і 30 гривень за євро.

Джерело

2ogoloshenya